Does JailATM Accept Credit Cards

Posted on

For the JailATM users with credit cards who want to make a payment on JailATM, you might be wondering if JailATM accepts credit cards. Does JailATM accept credit cards? Go read the following in order to find the answer to the question.

Fortunately, JailATM accepts credit cards as long as your credit card is either Visa or MasterCard. According to the official website of JailATM, Visa and MasterCard are the only things that they currently accept. It means it is possible for you to make a payment on JailATM with your credit card if your credit card is a Visa credit card or MasterCard credit card.

Then, what about the others? Can you make a payment on JailATM if you use the credit card besides Visa or MasterCard credit card? From the information above, it can be concluded that it is unlikely to make a payment with a credit card if you do not use a Visa or MasterCard credit card. Once again, take note that except these two, they are not supported by JailATM, even though they may work.

If you are new to JailATM, you might be wondering about the other things besides the thing above. Before contacting the customer service of JailATM, it is better for you to check out the Q&As below first:

  1. Question: How much will you be charged when making a deposit?
    Answer: According to the official website of JailATM, the fee to make a deposit can vary by facility. You will be able to see the fee that you have to spend after looking for the resident that you are making the deposit to. Before the transaction is processed, it will be needed for you to confirm the total amount.
  2. Question: What should you do to make a deposit?
    Answer: Making a deposit is easy. The first thing that you have to do is to sign in to JailATM. After signing in, choose Send Money Now. The next thing that you have to choose is the appropriate state and facility. Then, enter at least 3 characters of the name of the resident. Besides, you can also enter their ID. Once you are done entering either of them, enter your payment information and the amount of the deposit. Do not forget to click the checkbox after reading the terms and conditions and press OK. Lastly, review the payment details and click Send Money. If the payment process is successful, you will be able to see a receipt on the screen. Feel free to either print it or go back to the home screen.
  3. Question: Is there any limit to making a deposit?
    Answer: As the effort to prevent the money laundry and to prevent the other forms of fraud, JailATM limits any one resident a maximum of $300.00 a week. Take note that any combination of deposits from 1 or more users cannot surpass $300.00 between the calendar week of Sunday to Saturday. However, the rule may vary depending on the facility.
  4. Question: What if the resident is moved to another facility or is released?
    Answer: If the resident is moved to another facility, the money that is sent to their commissary account will also be moved with them. Remember that everything will depend on the policies of the facility where the gift card deposit was made.
  5. Question: Where is your deposit?
    Answer: It should be noted that most deposits arrive within 24-48 hours or processing. If after 48 hours the deposit still has not arrived, the best thing is to reach out to the facility to initiate the investigation. If the facility fails to fix the issue after 72 business hours, JailATM will do their work.
  6. Question: What if the deposit is made to an incorrect resident?
    Answer: If you send the deposit to the wrong resident, you are recommended to call the facility that the deposit was made to. Make sure to ask the officer to transfer the funds to the correct resident. If your request is not completed, try to ask if they can place the deposit on hold and if it is possible to get a refund. If neither of these two is possible, go to the official website of JailATM, choose Contact Us and fill out the form.
  7. Question: Why did the transaction fail?
    Answer: There are some reasons that make the transaction fail. One of the most common reasons is due to cash advance transactions. Apparently, every deposit on the official website of JailATM is processed as a cash advance transaction. The sad news is that it is the kind of thing that is unable to be changed by JailATM and most prepaid cards will not accept this kind of transaction. In order to determine if the card supports the cash advance transaction type, you are suggested to call the number that is found on the back of the card that you are trying to use. The second common reason is that the card is invalid. If you want to find out the list of all the cards that are accepted by JailATM, choose the drop down Accepted Payment Methods. The third common reason is that the bank declined. To determine the case of the failure, please reach out to the financial institution.
  8. Question: What should you do if you make a duplicate deposit?
    Answer: In this case, you are advised to call the facility the deposit was made to. Please do it right away. First of all, try to ask the officer to place the deposit on hold and to refund it. If no one of the requests is possible, contact JailATM by going to the Contact Us page and filling out the form.
  9. Question: What should you do if you get a Payer Authentication has failed message when trying to complete a transaction?
    Answer: If you see that message, it means your transaction was declined due to a failed login of your verified by Visa or MasterCard secure code account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.